sanctuary

Onze Animal Sanctuary is op dit moment het thuis van 2 katten en 5 kippen.

De katten, Mies en Roos, hebben een verblijf van 45m2, wat tegelijkertijd onze leefruimte is. Echter hebben wij het gehele appartement omgebouwd tot heus kat-walhalla compleet met krabpalen, planten, uitkijkpunten naar buiten en meer dan 25 meter cat-walks. Ze hebben onbeperkt toegang tot verschillende ruimtes, zowel door de deuren als op hoogte over de cat-walks, langs de muren en over het plafond, die te bereiken zijn door krabpalen, plankjes en klimkasten. De katten krijgen vegan kattenvoer, wat wetenschappelijk getest is, maar omdat dit nog in de kinderschoenen staat checken wij regelmatig bij de dierenarts of bloedwaardes en dergelijken nog goed zijn. Daarnaast hebben we besloten ze niet onbeperkt naar buiten te laten, in verband met de impact die katten hebben op wilde dieren. Ze zijn voornamelijk binnen, hebben daar genoeg ruimte en uitdaging, en gaan daarnaast regelmatig aan een lijntje mee naar buiten. Echter lijken ze beiden de voorkeur te geven aan binnen zijn, wat voor ons een bevestiging is dat ze het naar hun zin hebben.

Roos hebben wij gered van straat toen ze nog maar 4 weken oud was. Ze is waarschijnlijk gedumpt door mensen of door haar moeder, maar was in ieder geval alleen en erg hongerig en dorstig, en zou de nacht niet overleefd hebben. We hebben haar meegenomen, laten herstellen, nog eventuele eigenaren gezocht, maar uiteindelijk bleek ze een wees en bleef ze bij ons. Mies hebben wij geadopteerd toen ze 1 jaar was, van een gezin met maar liefst 7 katten en 2 honden, zodoende was ze een erg verlegen en schuw katje. Gelukkig, met veel tijd en aandacht, is ze nu erg aanhankelijk en wil ze het liefst altijd bij de liggen of knuffelen.

De kippen (Lilly, Ziro, Leo, Luke en Jango) hebben een ruim verblijf van 15m2 buiten en 8m2 binnen. Ze kunnen dag en nacht van de binnen- buitenruimte gebruik maken, wanneer en hoe zij dat willen. Verder hebben we het verblijf aangekleed met wat speel attributen, en gooien regelmatig groenvoer over de grond, zodat ze hun natuurlijk foerageer gedrag kunnen uitoefenen. Het binnenverblijf is goed geïsoleerd zodat ze altijd een aangename binnenruimte hebben, mocht het buiten te warm of koud worden.

De kippen zijn gered van een vleeskippen bedrijf, en toen ze 1,5 week oud waren bij ons terecht gekomen. Helaas zijn deze dieren genetisch gezien onverzadigbaar, zodoende hanteren wij een door ervaren 'vleeskippen redders' opgezet dieet, omdat ze anders te zwaar worden waardoor hun poten hun lichaam niet meer kan dragen en hun hart het zou begeven door obesitas. Ontdanks dat, zijn het erg nieuwsgierige zachtaardige kippen, die bij iedere gelegenheid die ze krijgen proberen om op je te komen zitten. Ze zijn in het bijzonder blij met de buitenruimte, gezien het feit dat ze nooit eerder daglicht hadden gezien voor ze hier kwamen en dat ook nooit zouden hebben meegemaakt. Met trots kunnen wij ook zeggen dat ze ondertussen 7 weken oud zijn, een week ouder dan ze zouden zijn geworden als ze niet waren gered.

Disclaimer: De geredde dieren in onze sanctuary zijn niet door ons gered, alleen geadopteerd. Wij kunnen zodoende niet verantwoordelijk gehouden worden voor diefstal of andere beschuldigingen (los van het feit dat wij een leven redden niet zien als misdrijf).

roos
Roos

ziro
Ziro

mies
Mies

luke
Luke

jango
Jango

leo
Leo
lilly
Lilly