anouk De artiest

Anouk is beginnend tattoo artiest en is razend enthousiast om verschillende tattoo stylen te ontdekken. Haar specialisatie ligt bij linework, specifiek bij botanica (planten en bloemen). Daarnaast is ze haar veelzijdigheid aan het uitbreiden en niet bang buiten haar comfortzone te treden, zodat je altijd uit kunt gaan van een mooi eindresultaat. Anouk is van zichzelf erg perfectionistisch, wat voor jou betekent dat je met de mooiste versie van jou tattoo naar huis gaat!

Anouk is veganist, en staat er altijd voor open daarover te praten of meer informatie te geven mocht je dit willen.

Portfolio


Wat is er vegan aan onze studio

Helaas is het zo dat, net als bij vele andere producten, de producten die bij het tattoeëren worden gebruikt vaak dierlijke producten bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleurstof in de inkt. Het gebruik van dit soort stoffen is zo genormaliseerd dat die stoffen door vele merken en in vele producten worden gebruikt. Dit omdat de productie van de stoffen, vaak bijproducten van de vlees of zuivelindustrie, zo massaal is dat ze erg goedkoop zijn. Maar niks is minder waar. Klopt, financieel gezien zijn deze stoffen goedkoop, maar wat zegt dat over de waarde die we hangen aan de levens van de dieren die hier onnodig voor moeten lijden? Wij vinden dat ieder leven evenveel waard is. Daarom garanderen wij dat alle producten die wij gebruiken in onze studio vrij zijn van dierlijke producten en dierproeven. Immers hoeft er geen leven ten koste te gaan van een tatoeage, wel?

Naast dat al onze producten vegan en dierproefvrij zijn, maken wij zoveel mogelijk gebruik van duurzame artikelen voor bijvoorbeeld hygiëne, en proberen wij zoveel mogelijk onze afvalproducten te minimaliseren.

Wat is veganisme

Veganisme is een levenstijl vrij van dierlijke producten. Naast een plantaardig dieet, zijn andere aspecten in het dagelijks leven, zoals gebruiksvoorwerpen en kleding, ook diervrij en dus diervriendelijk. Mensen vinden vaak dat Veganisten extreem zijn, echter, is een levensstijl waarbij je er bewust voor kiest niet bij te dragen aan onnodig leed niet juist het tegenovergestelde van extreem?

Naast liefde voor dieren kan ook liefde voor de natuur een drijfveer zijn om te kiezen voor een veganistisch bestaan. De invloed die de vlees- en zuivelindustrie hebben op het klimaat is iets waar helaas weinig mensen van op de hoogte zijn en waar weinig of niks aan wordt gedaan. Helaas is de wereld waarin we leven zo op geld gefocust, dat hetgeen deze industrie voor de bedrijven en overheden oplevert, de manier waarop we daarmee de natuur en daarmee indirect onszelf naar de klote helpen compleet overschaduwd. En dat terwijl de feiten op tafel liggen. Iedereen die wil, kan de wetenschappelijke, onafhankelijke onderzoeken vinden die aantonen dat de vlees- en zuivelindustrie meer kapot maken dan ons lief is.

Zo zijn er nog talloze andere argumenten te noemen voor het kiezen voor een veganistische levensstijl. Want naast het tegengaan van onnodig dierenleed en de verwoesting van de natuur en het klimaat, is het ook nog eens vele malen gezonder om een plantaardig dieet te volgen. Het is niet alleen beter voor ons lichaam, maar hedendaags ook compleet overbodig om dierlijke producten te eten. Alle nodige voedingsstoffen kunnen we uit plantaardig eten halen. De dieren die daar nu voor worden gebruikt, halen de voedingsstoffen ook uit plantaardige bronnen. Cut the middle man. Onnodig.

Is je interesse voor veganisme gewekt of wil je er graag meer over weten? Er zijn talloze artikelen, boeken en documentaires gemaakt en geschreven die je kunnen helpen bij het vinden van antwoorden.
Een goed boek is This Is Vegan Propaganda van Ed Winters. Een aantal goede documentaires zijn Cowspiracy, Seaspiracy, What the Health, The Game Changers, Dominion en Earthlings. Deze laatste is nogal confronterend, maar wij vinden het een must-see voor zowel Veganinsten als niet-Veganisten, en is tevens de inspiratie voor onze naam.

earthlings


seaspiracy


dominion


cowspiracy


health


game